Menu

Heffron Hall and Albert Sloss Reserve

Campus

Client
City of Sydney
Location
Sydney, NSW
Partner
Lahz Nimmo Architects

East Sydney’s ageing Heffron Hall and adjoining Albert Sloss Reserve have been refurbished to complement the local area and help strengthen East Sydney as a creative hub. The refurbishment of the 1966 building focused on accessibility and increasing exposure to natural light. With the inclusion of new multi-purpose community spaces, enabled room for more activities to take place and more people from the community to participate.

The neighboring Albert Sloss Reserve has also been renewed. The design focused on increasing accessibility to Albert Sloss Reserve from Palmer Street. Other key design elements included a more generous lawn area for large group gatherings, sensory planted terraces, new paths, seating, and energy-efficient lighting. The existing playground on site has been upgraded to have better access for all and created new creative play themes. The upgrades of the playground equipment included: a slippery dip, rope-climbing tunnel, basket swing, a fairy garden, and other nature-inspired play elements.

Photography Credits

Lahz Nimmo Architects

Back to Work